Macbeth

Una producció de Teatre Romea

Estrenada al Festival de Salzburg, Calixto Bieito va estrenar a Barcelona la versió catalana de la seva adaptació de Macbeth, un dels cims del geni de Shakespeare. Una tragèdia sobre l'ambició i la naturalesa violenta del poder que en mans de Bieito esdevé una proposta transgressora, trepidant i visceral, que s'allunya dels referents històrics per instal·lar-se en el món sòrdid d'un clan mafiós dels nostres dies.

Macbeth, una de les figures més fascinants de la literatura dramàtica, arrossega un infern en què podem reconèixer les contradiccions i la solitud de l'ésser humà. El seu comportament i tot el que l'envolta s'acaba revelant com una gran faula moral del nostre temps.

Fitxa Artística
AUTOR: William Shakespeare
TRADUCCIÓ: Miquel Desclot
DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ: Calixto Bieito

COMPANYIA: Companyia Teatre Romea
REPARTIMENT:
Santi Pons (Duncan)
David Bauzó (Donalbain )
Daniel Klamburg (Malcom)
Mingo Ràfols (Macbeth )
Roser Camí (Lady Macbeth)
Miquel Gelabert (Banquo)
Nacho Fresneda (Macduff)
Elisenda Bautista (Lady Macduff)
Òscar Foronda (Cavador)
Boris Ruiz (Lennox)
Carles Canut (Rosse)
Chantal Aimée (Seyton)
Nicolau Bassó (Fleance)
Manel Leal (Fleance )
Víctor Martínez (Fill de Macduff)
Elisabeth Martínez (Filla de Macduff)
Raúl Martínez (Fill de Macduff)
Ferran Vilajosana (Fill de Macduff)
Oriol Vilajosana (Fill de Macduff)
Núria Leal (Filla de Macduff)

ESCENOGRAFIA: Alfons Flores
VESTUARI: Mercè Paloma
IL·LUMINACIÓ: Xavi Clot (AAI)
ARRANJAMENTS I DIRECCIÓ MUSICAL: Dani Espasa

PRODUCCIÓ: Teatre Romea
COL·LABORACIÓ: Festival de Salzburg i Münchner Kammerspiele de Munic  • Macbeth

  • Macbeth

  • Macbeth

  • Macbeth

  • Macbeth

  • Macbeth

  • Macbeth

“La producció de Calixto Bieito no s’assembla a cap altre Macbeth. Crua i provocativa, crea un món fosc, brut, de gangsters, al qual la vida no té cap valor, la maldat és endèmica i només importen els diners i el poder. (...) Malgrat canvis importants, el director és fidel a l’essència del text.”  Lyn Garner. The Guardian  (London)

“Fascinant, intel·ligent i totalment coherent reformulació de l’obra de Shakespeare  (...) El públic va seure meravellat durant dos hores i quart.” Michael Billington. Guardian Unlimited (London)

“És Macbeth com mai l’has vist. Ple d’energia, amb una fisicitat gairebé brutal, humor, violència i imaginació. Hi ha algunes actuacions increïbles: Roser Camí com Lady Macbeth, i sobretot Mingo Ràfols com Macbeth destaquen de la voràgine d’una actuació enèrgica (…) El resultat és espectacular, impressionant. Esperem que Bieito torni aviat.” 
Ac Grayling. Online Review London (London)

“La pura energia, el joiós excés i la coherència de la posada en escena proporcionen un cop de teatre brutal (...) És present el sentit d’un viatge emocional èpic. Macbieito és descarant, sagnant i està moralment viu.”
Aleks Sierz. Sunday Times (London)

 “Trobo aquesta brillant producció delictiva en versió espanyola i catalana de Calixto Bieito anàrquica, surrealista, energètica, obscena, divertida, banal i a estones tràgica (...) Em va encantar el creatiu dinamisme de la vetllada.”
Kate Kellaway. The Observer (London)

 “La producció teatral més excitant que he vist a Londres aquest any (...) Hi ha actuacions fantàstiques plena de força i emoció dels actors principals, Mingo Ràfols i Roser Camí (...) No te la pots perdre.”
Phillip Fisher. The British Theatre Guide (London)

“Mingo Ràfols aporta una malvada i terrible intensitat al seu Macbeth  cap rapat,  mentre que Roser Camí presenta de forma commovedora el declivi turmentat de Lady Macbeth d’una descontrolada marxosa a una absoluta desgraciada.” Charles Spencer. The Daily Telegraph (London)