Tornar

ADETCA PRESENTA UNES XIFRES DE RÈCORD EN EL MILLOR ANY DE TEATRE DE LA HISTÒRIA

24/01/2024

El dilluns 15 de gener La Villarroel va acollir la roda de premsa en la que ADETCA va presentar unes extraordinàries dades, amb increment d’espectadors i recaptació.

El teatre a Barcelona ha batut el rècord absolut de la seva història en espectadors de teatre i en recaptació. L’any 2023 han assistit a les sales de Barcelona 2.845.015 espectadors i s’han recaptat 86.079.885 €.

La presidenta d’ADETCA, acompanyada de la seva junta i de les màximes autoritats culturals, la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, el Secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí i el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcè, van presentar aquestes extraordinàries dades, assolides gràcies a una ingent feina de tots els agents i al suport de les administracions.

Les produccions de Focus han estat, sens dubte, un dels motors d’aquest rècord. Espectacles com Amèrica, una producció de La Villarroel, dirigida per Julio Manrique, amb dues temporades d’èxit absolut; Escape Room 2, una producció de Focus, Nakatomi i Arriska, actualment en cartell al Teatre Condal i que va assolir un gran rècord de prevenda d’entrades; Júnior, una producció de Focus amb Joan Pera al capdavant, o La isla del aire, una producció del Teatre Romea protagonitzada per Nuria Espert, han estat entre les obres més vistes de l’any.