Tornar

El Favor de Susanna Garachana arriba al Teatre Goya

16/04/2024

Dijous passat, dia 11 d’abril, va estrenar-se, al Teatre Goya, l’espectacle El favor de Susanna Garachana, una comèdia sobre la paternitat i l’amistat dirigida per Xavier Ricart i protagonitzada per David Marcè, Jordi Rico, Eduard Buch i Marc Rodríguez. L’obra, òpera prima de Garachana, planteja, en un context eminentment masculí, les dificultats a l’hora de parlar de certs temes i fins on s’estaria disposat a arribar per un amic.

En aquests primers dies d’exhibició, les reaccions positives, tant per part del públic com de la crítica, no s’han fet esperar i les ressenyes culturals destaquen com el text modifica la perspectiva i canvia les regles del joc, posant a quatre homes en una situació que, habitualment, vehicularien personatges femenins. Així, a Recomana, Andreu Sotorra escriu: “No és gaire habitual veure quatre homes —alguns separats, però amb fills— a l’escenari parlant del desig o no de ser pares. Sembla com si el tema tabú estigués destinat només a ser motiu de preocupació de les dones que volen o no volen ser mares. I encara és menys habitual veure quatre homes a l’escenari engrescats amb una trama carregada d’humor i disposats a debatre una qüestió prou transcendental com la reproducció assistida

També, Sílvia Moreno Palomar, a Teatre Barcelona, parla així de l’espectacle: “Divertida, àgil i intel·ligent és una autèntica sorpresa per a l’espectadora, que descobreix un text, signat per Susanna Garachana, honest i sense embuts, que parla directament i treu a la palestra un tema, la paternitat, que normalment no es representa de manera tan sincera.”

L’espectacle estarà en cartell fins el 19 de maig.