Tornar

El I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre culmina amb un èxit aclaparador.

27/10/2022

Finalitza el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, un esdeveniment que s’ha encarregat de reflexionar i discutir sobre la figura del públic i la seva relació amb l’escena teatral. 625 inscrits, 28 països i cinc continents han donat testimoni de l’èxit de la iniciativa.

El plat fort, no només de la jornada, sinó de tot el Congrés, ha estat la lectura del Manifest d’espectadors de Barcelona. El document, pensat i redactat per les espectadores i espectadors
durant els mesos de pre-congrés i amb la informació recollida durant les tres jornades, ha estat llegir per representants del col·lectiu mentre la resta d’experts internacionals ocupaven l’escenografia de l’obra Paraíso perdido, evocant una imatge poètica d’esperança i progrés. El manifest, dividit en tres parts ha mostrat les preguntes raonables, les creences i els desitjos al voltant de la figura del públic i de la seva participació en les produccions escèniques.

 

Daniel Martínez ha anunciat ja la segona edició del Congrés d’espectadors que tindrà lloc a la tardor del 2024 a Barcelona. I és que tant la participació, com l’acollida dels assistents han convertit l’esdeveniment en un èxit inqüestionable. A més, els reptes i perspectives que s’hi han plantejat, fan d’una segona edició una necessitat absoluta.