Tornar

EL TEATRO REINA VICTORIA DE MADRID ACULL L’ESTRENA DE BURRO

31/01/2024

El passat 17 de gener el Teatro Reina Victoria va acollir la gran estrena de Burro, una producció del Teatre Romea i Ay Teatro protagonitzada per Carlos Hipólito. L’obra presenta una tragicomèdia, amb música en directe, inspirada en les obres mestres de la literatura que giren al voltant de l’ase, i protagonitzada per un dels actors essencials de la història del teatre espanyol.

En una finca buida, un burro lligat a una estaca explica la seva vida a l’ombra mentre s’acosta un incendi forestal. S’inicia així un viatge tragicòmic, divertit, tendre, poètic i profund que explora els grans textos clàssics sobre l’ase i la relació intensa entre l’animal i l’ésser humà.

La música en directe i el teatre més pur acompanyen aquest ase sense nom, de sis mil anys d’edat, en un recorregut per les seves aventures, desventures i peripècies al llarg de la Grècia i la Roma clàssiques, l’edat mitjana festiva i carnavalesca , el Segle d’Or espanyol i anglès, la Il·lustració i la Modernitat. Un relat que lluita contra l’oblit mentre s’hi acosta el foc. Una obra que deixa empremta… de peülla.