Tornar

Ferran Nonell

12/01/2024

Com t’autodefiniries com a espectador/a de teatre? Què t’agrada, què no? Quins tipus d’espectacles t’agraden? Quines “manies” tens? Quins hàbits? Amb qui acostumes a anar-hi?
Utilitzant termes mèdics, diria que sóc “d’ampli espectre”. No vull dir que m’agrada tot, sinó que no em limita ni la temàtica ni el gènere: drama, comèdia, obres clàssiques, teatre musical… Gaudeixo molt de tot tipus de representació. He de dir que la presència de determinada actriu o actor m’estimula a compar l’entrada; a tall d’exemple, crec que m’he perdut pocs treballs de Josep Maria Pou o d’en Pere Arquillué. Malauradament, degut als horaris de feina extrems dels últims mesos no he pogut mantenir la freqüència d’una a dues funcions al mes. Habitualment vaig amb la meva dona i, de tant en tant, s’hi afegeixen amics o alguns dels fills. En acabar la funció, anem a fer un mos.

Quines altres activitats culturals, més enllà del teatre, practiques habitualment?
Concerts de música clàssica, òpera, representacions de ballet. També participo en un club de lectura. I estudio guitarra clàssica.

Quin és el millor record que tens d’un espectacle del Teatre Condal?
En tinc molts però un dels més recents, de fa aproximadament un any, va ser la representació de Golfus de Roma. Des de La Filla del Mar no havia gaudit tant d’un musical en català; em va sorprendre l’actuació d’en Jordi Bosch i em va colpir la crida reivindicativa de la Mercè Martínez en favor del teatre musical en català.

I dels altres teatres de Focus (Teatre Romea, Teatre Goya, La Villarroel)?
Durant uns anys, el teatre Goya ha esdevingut la meva segona casa (memorables interpretacions d’en Pou, la sorpresa de Lolita en el paper de Colometa,…). La Villarroel (indestriable d’Emma Vilarasau) i el Romea (on vaig xalar amb Federico García) també formen part de la meva “teatreca” particular (perdó pel neologisme…).

Quines expectatives tens d’aquesta temporada del Teatre Condal? Què destacaries dels espectacles programats? Què és el que més t’ha sorprès? Què és el que més ganes tens de veure?
Em sembla una programació molt compensada. Oferir la possibilitat de representar obres interpretades per artistes novells em sembla una iniciativa fantàstica. Tinc molta curiositat pet veure Escape room 2.

Amb quins 3 valors associes l’experiència d’anar al Teatre Condal?
Esforç/treball en equip.
Enriquiment personal.
Compartir.

Quina és la teva principal motivació per ser membre del Consell de Públics del Teatre Condal?
Aprofundir en el fet teatral, valorar tot el treball que hi ha al darrera de cada representació, conèixer persones amb diferents maneres de pensar, intentar aportar idees que millorin l’experiència teatral…

Per a què creus que pot servir el Consell de Públics?
Per compartir amb les persones que “fabriquen” tots aquest somnis la nostra experiència com a receptors i/o gaudidors (a vegades, patidors) del fet teatral.

Què creus que pots aportar com a membre del Consell de Públics?
Una visió propera a les persones que pateixen i que necessiten, encara que moltes no ho saben, la catarsi que comporta una representació teatral. Cal prescriure teatre!