Tornar

El filósofo declara

minuts
CARTELL EL FILÓSOFO DECLARA

En aquesta obra es posa al descobert el duel entre dos filòsofs que han estat companys d'estudis, desafiaments i fatigues. Es tracta d'una trobada final, on la seva intensa amistat és també una forma d'enemistat. L'esposa del protagonista coneix tots dos i pot influir en l'acarament final. La neboda apareix inesperadament i es converteix en un testimoni presencial dels fets.

Un d'ells s'ha apartat de la realitat per filosofar, l'altre ha sacrificat la vida de la ment per lliurar-se a les banalitats del món. Malgrat això, estan més units del que sembla. És possible trencar el vincle que els determina? Fins a quin punt la intel·ligència pot dependre de l'afecte?

Text de l’autor

Siempre me ha intrigado saber cuándo veré por última vez a una persona. El filósofo declara parte de esa encrucijada dramática: dos filósofos se encuentran para una confrontación final. Su amistad ha sido una peculiar forma de rivalidad. Profesionales de la razón, procuran mantener las emociones a distancia. Este encuentro será diferente: los acompañará una mujer que definió la vida de ambos. ¿Hay límites reconocibles para la inteligencia? ¿En qué momento las ideas se transforman en neurosis? George Steiner dice que un lugar común es una idea cansada. Por contraste, el disparate puede ser visto como una idea anticipada. En esa zona se mueve El filósofo declara: el demorado encuentro de dos precipitados.

Juan Villoro

 

Consulta la nostra revista de La Temporada 2016-2017 amb la programació al detall de tots els teatres del Grup Focus 

GIRA: Oberta contractació

Autor: Juan Villoro
Direcció: Antonio Castro

Repartiment:              
Mario Gas
Rosa Renom
Ricardo Moya
Meritxell Calvo
Jordi Andújar

Escenografia: Sebastià Brosa
Il·luminació: Mingo Albir
Figurinista: Míriam Compte
Espai sonor: Àlex Polls
Ajudant direcció: Montse Tixé

Espectacle en castellà.

És una producció del Teatre Romea, Secretaría de Cultura, Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA) i Fondo Nacional para la Cultura y las Artes (FONCA).