Tornar

Lliurament premi Teresa Cunillé 2023 (III Edició)

21/12/2023

La Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, presenta la 3a edició del Premi Teresa Cunillé als millors treballs sobre la història del teatre en català. La convocatòria té caràcter biennal.

En aquesta tercera edició el premi amplia el seu àmbit i, a més de la modalitat de recerca al millor treball d’investigació sobre la història del teatre en català, ofereix per primera vegada la modalitat de dramatúrgia al millor projecte d’adaptació d’un text ja existent o de creació d’un text original inèdit vinculat al rescat del patrimoni històric del teatre català.

El jurat estarà format per les persones següents:

Mercè Amat, representant de la Propietat del Teatre Romea.

Com a vocals, Enric Ciurans, professor i director del departament d’història de l’Art de la Universitat de Barcelona; Narcís Comadira, escriptor i traductor; Susana Egea, directora de Recerca de l’Institut del Teatre; Francesc Foguet, professor d’Estudis Teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Enric Gallén, historiador i crític de teatre; César Martínez, Director General d’Art i Continguts del Grup Focus; Pere Riera, professor de dramatúrgia i escenificació a l’Institut del Teatre, i Marta Turu, espectadora.

Com a presidenta, Laura Cendrós, presidenta del Consell Directiu de la Propietat del Teatre Romea i com a secretària, Araceli Vilarrasa, representant de la família Vilarrasa-Cunillé.

El Jurat queda facultat per interpretar les bases, per resoldre qualsevol incidència i també es reserva el dret de no adjudicar el premi. La seva decisió serà inapel·lable.