Tornar

Premi Maria Rosa Jorba de Cendrós

07/12/2022

El Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i  la Fundació Romea us conviden al concert que oferirà el pianista Antonio Chen Guang, guanyador del Premi Maria Rosa Jorba de Cendrós de la 67 edició del Concurs ofert per la Familia Cendrós.

PROGRAMA
1. F. CHOPIN · BARCAROLLE OP.60
2. F. SCHUMANN · CARNAVAL OP 9
3. MARCOS FERNÁNDEZ · FUGA CITY
4. J. CERVELLÓ · RECORDANT A MARIA CANALS

EL CONCURS INTERNACIONAL MARIA CANALS DE BARCELONA VOL AJUDAR ELS JOVES PIANISTES A PROJECTAR-SE
AL MÓN I, ALHORA, FACILITAR L’ACCÉS UNIVERSAL DEL PIANO A LA CIUTADANIA.

Maria Canals i Cendrós (1914-2010) en va ser la fundadora. Una dona visionàriaque, empesa per la seva passió pel piano, la seva vocació d’ajudar i ensenyar elsjoves intèrprets, i la seva estima per la ciutat de Barcelona, va desenvolupar una intensa activitat, primer com a concertista, i després com a impulsora de projectes tan rellevants com l’Acadèmia de Música Ars Nova a Barcelona i el prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

L’associació del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona té com a finalitat principal ajudar a promocionar els joves intèrprets de tot el món que es volen dedicar professionalment a la pràctica musical, i ho fa a través del Concurs Maria Canals (MCB) que s’organitza cada any des de 1954. En cada edició, Barcelona es converteix durant quinze dies en la capital mundial del piano.

L’associació també treballa des de fa anys per trencar les barreres socials i culturals que tradicionalment han dificultat l’accés majoritari a la pràctica musical, especialment en l’àmbit de la música clàssica i del piano, a través de l’organització de l’OFF Concurs.

L’Associació ha comptat amb col·laboradors que han cregut en el Concurs i hanconformat una sòlida base de suport.
Maria Rosa Jorba de Cendrós en fou una de les col·laboradores de més llarg recorregut.