Tornar

Premi Teresa Cunillé 2023

10/11/2023

El proper dilluns 20 de novembre la Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, presenta el lliurament del Premi Teresa Cunillé, als millors treballs sobre la història del teatre en català. L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona.

En aquesta tercera edició, el premi amplia el seu àmbit i, a més de la modalitat de recerca al millor treball d’investigació sobre la història del teatre en català, ofereix per primera vegada la modalitat de dramatúrgia al millor projecte d’adaptació d’un text ja existent o de creació d’un text original inèdit vinculat al rescat del patrimoni històric del teatre català.

El jurat estarà format per les persones següents: Com a presidenta, Laura Cendrós, representant de la Propietat del Teatre Romea. Com a vocals, Mercè Amat, traductora i intèrpret; Enric Ciurans, professor i director del departament d’història de l’Art de la Universitat de Barcelona; Narcís Comadira, escriptor i traductor; Susana Egea, directora de Recerca de l’Institut del Teatre; Francesc Foguet, professor d’Estudis Teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Enric Gallén, historiador i crític de teatre; César Martínez, Director General d’Art i Continguts del Grup Focus; Pere Riera, professor de dramatúrgia i escenificació a l’Institut del Teatre, i Marta Turu, espectadora. I com a secretària, Araceli Vilarrasa, representant de la família Vilarrasa-Cunillé.