Tornar

Presentació de la 3ª temporada d’Àfora Focus

19/10/2023

El passat 3 d’octubre es va presentar, al Teatre Romea, la tercera temporada d’Àfora Focus, l’àgora de pensament del Grup Focus. L’acte va comptar amb la presència de Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, Fèlix Riera, director de la Fundació Romea, i Pepe Zapata, director de Relacions Institucionals del Grup Focus. La presentació va servir tant per fer balanç de les temporades anteriors com per detallar les activitats que formaran part de la nova temporada d’Àfora Focus, divida en cinc grans branques: la Fundació Romea, Àfora edicions, Espectadors, La 5ª paret i Platea 618.

Fèlix Riera, director de la Fundació Romea, va presentar les propostes que es podran veure durant aquesta nova temporada, centrades en en tres cicles: Pensar amb les mans, Poesia sense xarxa i L’animal i les seves circumstàncies.

Riera també va anunciar alguns dels nous títols que formaran part de la col·lecció Àfora Edicions, com Quadern de notes, de Josep Maria Pou, i Àlbum de teatre, un un recull exhaustiu de les fotografies realitzades per David Ruano de les obres que han estat als teatres del Grup Focus. Va anunciar també per a 2024 la segona edició del Premi Santa Eulàlia de Novel·la de Barcelona.

Pepe Zapata, responsable de l’àrea de Públics, ha recordat el Primer Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, i ha anunciat dues noves iniciatives: els Consells de Públics i el projecte social Grans Teatrerus. També ha presentat els nous membres del Consell Assessor Internacional i ha anunciat les dates del II Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre de 2024.

Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, va parlar sobre La 5ª Paret, que aquesta temporada ostenta dos eixos vertebradors al voltant dels quals es construiran les diverses propostes artístiques: La senectut i la mentida. Lali Symon de Sergi Belbel, El padre (a Madrid) de Florian Zeller, Las guerras de nuestros antepasados de Miguel Delibes i Las Bacantes d’Eurípides encarnaran els muntatges que vehiculen les dues temàtiques.

Per altra banda, dins de l’àmbit Platea 618, que té com a objectiu solidificar els vincles entre els professionals de Madrid i Barcelona, es celebraran quatre cenacles (dos a Madrid i dos més a Barcelona) protagonitzats, respectivament, per Pere Arquillué, Josep Maria Pou, Claudio Tolcachir i Pablo Messiez.