Tornar

Presentació La Temporada Focus 2023-2024

14/09/2023

El passat divendres 1 de setembre es va presentar, al Teatre Goya de Barcelona, la nova temporada teatral 2023-2024 pels quatre teatres gestionats pel Grup Focus: el Teatre Goya, el Teatre Romea, La Villarroel i el Teatre Condal.

L’esdeveniment, que va comptar amb els protagonistes de la temporada, artistes, creadors, directors, acompanyats d’autoritats culturals i dels membres dels Consells de Públics recentment creats del Teatre Condal i de La Villarroel, va seguir una temàtica basada en les noves tecnologies i en les eines virtuals per exemplificar el pont que el grup concep entre les audiències habituals i els nous públics.

Jordi González, vicepresident d’Art i continguts del Grup Focus, Daniel Anglès, director artístic del Teatre Condal, Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Romea i Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel van presentar les temporades del Goya, del Condal, del Romea i de La Villarroel respectivament, grans espectacles, originals i sorprenents, que faran les delícies del públic.

En la nova temporada comparteixen cartellera muntatges que s’han convertit en èxits absoluts de crítica i públic amb nous espectacles que auguren una rebuda igualment positiva i la notòria consolidació de les dobles programacions que oferiran propostes per a tots els gustos i audiències. A més, tindrà una especial rellevància la programació familiar amb els nous cicles Goya en Família i Romea en Família.

La presentació va servir també per fer balanç de la temporada 2022-2023, que va superar totes les expectatives, mostrant una tendència a l’alça en el retorn de les espectadores i espectadors als teatres, que han esdevingut el rècord de la història de Focus: 410.000 espectadors i més de 9 milions de recaptació en el còmput dels quatre teatres, que van representar uns ratis d’increment, sobre la temporada anterior, del 20 i del 30% respectivament. Es van presentar 70 espectacles, en 1389 funcions, amb una mitjana de 347 funcions per teatre. I en gira 418 bolos, 85 més que la temporada anterior, el que representa també un rècord de l’ equip de distribució; i 4 espectacles que van fer temporada a Madrid.

L’esdeveniment va concloure amb un desig d’esperança cap al futur i una renovació del compromís que el Grup Focus signa, no només amb el món de les arts escèniques, sinó també amb el teixit artístic de la ciutat i amb el llegat cultural de les espectadores i espectadors del demà.

En aquest link es pot veure la presentació de temporada: https://www.youtube.com/watch?v=jafH04QzqlQ