Return

Safo

Espectacle en castellà
90 minutes
Safo - Teatre Romea

En un jardí de Lesbos, illa entre Orient i Occident, la poeta Safo ha convocat a les Muses protectores de l’art per saber què serà del seu nom. Les deesses detenen el seu joc per iniciar amb Safo un viatge a través del temps: d’Ovidi al segle XXI, dels versos perduts a una subhasta a Christie’s. Però també ens aproparem a la Safo humana, a l’artista que tocava en casaments i cantava al desig per diverses dones. Safo va inventar la nostra forma d’entendre l’amor. Aquesta nit, de la mà de les Muses, intentarem entendre-la a ella.  
 
Safo és un poema escènic, musical i visual que explora la figura de la gran poeta de Lesbos. Enigmàtica i misteriosa, és una autora venerada i respectada fins avui, que va compondre més de deu mil versos, dels quals només ens han arribat escassos poemes complets i versos solts. En contrast amb la clamorosa absència de la seva obra, la seva figura llegendària no ha fet més que créixer amb el temps.  
 
La nostra proposta escènica recorre a l’univers sàfic a través de quelcom imaginat, projectat, especulat per els/les estudiosos/es i artistes al llarg dels segles, i reconstrueix a partir del que ha quedat –els enigmàtics versos incomplets, la influència en autors posteriors com Ovidi, Catulo, Nosis o Erina-, el que va poder ser i el que significa Safo en un cànon majoritàriament masculí, que durant segles ha intentat reinterpretar la seva figura segons els valors i prejudicis de cada època. Un joc metateatral, un diàleg entre present i passat per celebrar a Safo.  

 

Un espectacle de: Christina Rosenvinge, Marta Pazos, María Folguera (inspirat a partir de poemes de Safo)
Cançons originals: Christina Rosenvinge 
Text: María Folguera 

Direcció: Marta Pazos
Direcció musical: Christina Rosenvinge
Coreografia: María Cabeza de Vaca

Intèrprets
Christina Rosenvinge  
María Pizarro   
Lucía Bocanegra  
Natalia Huarte   
Irene Novoa   
Xerach Peñate  
Lucía Rey   
Juliane Heinemann
  

Escenografia: Marta Pazos
Vestuari i caracterització: Pier Paolo Álvaro
Il·luminació: Nuno Meira
So: Dany Richter

Multimedia

safo focus distribució
safo al teatre romea de barcelona