Tornar

Mari Carmen Gallarda

02/01/2024

Com t’autodefiniries com a espectador/a de teatre? Què t’agrada, què no? Quins tipus d’espectacles t’agraden? Quines “manies” tens? Quins hàbits? Amb qui acostumes a anar-hi?
Al teatre vaig més o menys 2 o 3 vegades a la setmana, bé sigui una obra com a tal, o dilluns Fundació Romea. o presentació de temporada. o assaig obert a TNC… Abans sempre anava amb algú però ara no m’importa anar sola i no perdre’m el que vull veure per tema de disponibilitat de dates.
Com a espectadora, m’encanta l’escenari del Grec i moro per anar a Mèrida però he de dir que soc força eclèctica: em poden agradar performance modernes, musicals o teatre super clàssic, crec que cal veure de tot i “arriscar” en certa mesura però és veritat que hi ha teatres la programació dels quals no m’atreu i no hi vaig, tipus Borrás excepte Concha Velasco a Reina Juana, és clar.
En qualsevol espectacle valoro l’esforç i el treball que hi ha darrere i davant però no tot s’hi val, i si en un moment de l’obra el cap se’m va a la llista de la compra… és que no m’atrapa i desconnecto.

M’encantaria tenir un assistent d’oci que m’organitzés les entrades de temporada dels teatres però la realitat és que el meu entorn més proper va al teatre perquè jo l’organitzo.
Manies? Escullo fila 4 o 5 encara que a cada teatre varia una mica per veure fins i tot les gotes de suor i quan sona un mòbil crec que caldria penalitzar-lo, també els caramels sorollosos i la gent que parla. M’agrada assistir al col·loqui postfunció.

Quines altres activitats culturals, més enllà del teatre, practiques habitualment?
Exposició de fotografia al KBR i a la Virreina, Casa Seat, concerts, lectures dramatitzades, 48h Open House, he rebut classes de guitarra i d’interpretació.

Quin és el millor record que tens d’un espectacle de La Villarroel?
La Calavera de Connemara.

I dels altres teatres de Focus (Teatre Romea, Teatre Goya, Teatre Condal)?
Rei Lear de Atalaya Teatro, La Trena, Golfus de Roma.

Quines expectatives tens d’aquesta temporada de La Villarroel? Què destacaries dels espectacles programats? Què és el que més t’ha sorprès? Què és el que més ganes tens de veure?
Hi ha diversos espectacles que vaig veure la temporada passada com Amèrica i Història d’un senglar que em van encantar i em ve de gust molt Elling i Conspiranoia. Crec que la línia editorial de La Villarroel sempre és una garantia i per això les meves expectatives són altes. Sorpresa potser per Dirrrty Boys, per la temàtica, tremenda.

Amb quins 3 valors associes l’experiència d’anar a La Villarroel?
Qualitat.
Varietat.
Garantia.

Quina és la teva principal motivació per ser membre del Consell de Públics de La Villarroel?
M’interessa col·laborar en una cosa que em preocupa, la continuïtat del teatre per manca d’espectadors. I crec que el teatre, en els seus dos vessants, com a espectadora o com a intèrpret amateur o no, és una part fonamental de la formació de les persones quant a valors com el treball en equip, la curiositat, l’esforç.

Per a què creus que pot servir el Consell de Públics?
Perquè el públic s’acosti a l’organització/direcció del teatre i el teatre tingui una línia directa amb allò que el públic sent i com se sent, a la butaca literalment i com li arriben les produccions que programen ja que una bona campanya de màrqueting pot aixecar una obra.

Què creus que pots aportar com a membre del Consell de Públics?
La meva visió crítica i sensible com a persona propera al teatre i que gaudeix de la múltiple oferta cultural, amb una trajectòria àmplia com a espectadora.