Tornar

Roser Gisbert

02/01/2024

Com t’autodefiniries com a espectador/a de teatre? Què t’agrada, què no? Quins tipus d’espectacles t’agraden? Quines “manies” tens? Quins hàbits? Amb qui acostumes a anar-hi?
Soc una teatrera a qui li agrada consumir tot tipus d’espectacle. És difícil que, d’entrada, n’hi hagi algun que no m’interessi en cap sentit.
Soc de les que pensa que al teatre, com a la vida, hi ha temps per tot: per riure, per plorar, per indignar-se, per conèixer altres realitats, per reinterpretat les grans obres de la literatura, per emocionar-se…
Tinc la sort de compartir amb el meu marit i la meva filla la passió pel teatre, així que és amb ells amb qui més hi vaig, però també m’agrada portar-hi els alumnes i gaudir de la descoberta que suposa per alguns d’ells aquest món. Sovint, també actuo d’engrescadora entre els meus amics i companys de feina i organitzo grups amb per anar al teatre… tinc entre els meus records vetllades memorables de teatre i estones compartides parlant dels espectacles
Al teatre hi vaig tant com puc. Hi ha setmanes que 1 cop i n’hi ha d’altres que 4 o 5. Però sempre, sempre, em queden espectacles a la llista de pendents!

Quines altres activitats culturals, més enllà del teatre, practiques habitualment?
Soc assidua jugadora d’escapes rooms, així com lectora habitual.

Quin és el millor record que tens d’un espectacle de La Villarroel?
Triar-ne un, costa! Potser dels darrers que he vist destacaria L’Oreneta i L’illa deserta. Però si em paro a pensar una mica la llista es faria inacabable!

I dels altres teatres de Focus (Teatre Romea, Teatre Goya, Teatre Condal)?
Tinc un record inoblidable al Teatre Romea! Vaig trencar-hi aigües mentre veia l’espectacle Poseu-me les ulleres sobre la vida de Vicent-Andrés Estellés. La meva filla, l’Estel, que 12 anys després diu que vol ser actriu, no va néixer al Romea de miracle!
Encara que aquest segon record no és tan memorable, en el seu moment també va ser especial. Al Teatre Condal vaig veure-hi la primera obra que es va representar després dels mesos de tancament a causa de la COVID. Vam sortir a la portada del diari ARA i tot!

Quines expectatives tens d’aquesta temporada de La Villarroel? Què destacaries dels espectacles programats? Què és el que més t’ha sorprès? Què és el que més ganes tens de veure?
Tinc moltes ganes d’aprofitar l’ocasió de veure tots els espectacles de la temporada. De compartir converses teatreres amb la resta de membres del Consell i de gaudir de la passió compartida.
Em ve molt de gust repetir Dirrty Boys acompanyada de tants amics i coneguts com pugui! Per a aquest espectacle segur que organitzo un grup.

Amb quins 3 valors associes l’experiència d’anar a La Villarroel?
Cultura.
Actualitat.
Experiències compartides.

Quina és la teva principal motivació per ser membre del Consell de Públics de La Villarroel?
Conèixer des de dintre el funcionament del teatre i alimentar-me intel·lectualment escoltant les aportacions de la resta de membres del Consell.

Per a què creus que pot servir el Consell de Públics?
Per apropar el teatre a un públic més ampli. La perspectiva dels espectadors, encara que siguem assidus, és diferent de la dels professionals del sector. Segur que aportarem una visió que complementarà la visió dels especialistes.

Què creus que pots aportar com a membre del Consell de Públics?
Puc aportar una opinió sincera, passió pel teatre i públic jove, ja que coneixent de prop la programació tindre ocasió de fer recomanacions als meus alumnes i exalumnes.