Tornar

La gramática

Espectacle en castellà 
minuts
la gramatica
Imaginem que un bon dia, de manera accidental, una dona convencional es convertís de la nit al dia en una erudita consumada de la llengua i la gramàtica. Com canviaria la seva vida aquesta circumstància? ¿Veuria, com se sol dir, eixamplats els seus horitzons personals i professionals o, per contra, aquestes noves destreses li preocuparien la marginació del seu entorn?
 
Imaginem, alhora, un prestigiós neurocientífic disposat a sotmetre la dona a un intensiu procés de desprogramació lingüística en sentit oposat al dut a terme pel doctor Higgins sobre la florista Liza Doolitle a la cèlebre obra Pigmalió, de Bernard Shaw. En aquest cas no es tractaria de refinar verbalment el personatge, sinó, inversament, de tornar-lo al seu estat primari de limitació expressiva per evitar-li, d'aquesta manera, els trastorns d'inadaptació social originats després del seu inapropiat accident.

Autoria i direcció: Ernesto Caballero

Intèrprets 
María Adánez - Sujeto 
José Troncoso - Terapeuta 

Il·luminació:  Insuel

Direcció de producció: Maite Pijuan
Producció executiva: Rafael Romero de Ávila
Direcció tècnica: Moisés Cuenca
Coordinació tècnica: David Ruiz

Ajudantia de direcció: Pablo Quijano

Màrqueting i comunicació: Focus

Institucions: Generalitat de Catalunya- ICEC Institut Català de les Empreses Culturals i Unió Europea (Fons Europeu Next Generation; Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), Next Generation Catalunya.

Distribució: Sergi Calleja (scalleja@focus.cat)

És una producció de Focus