Tornar

El nou espai CaixaForum València s’inaugurarà el pròxim 21 de juny de la mà de la divisió de Serveis Tècnics.

12/05/2022

Inauguració del Caixaforum València

La Fundació ”la Caixa” inaugurarà el 21 de juny el nou centre cultural CaixaForum València, ubicat a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El Departament de Gestió d’Espais de l’Àrea de serveis tècnics de Focus serà l’encarregada de la gestió dels serveis tècnics. Des del 2008 Focus va assumir la gestió de Caixaforum, CosmoCaixa i Palau Macaya a Barcelona i ara el 2020 vam ampliar el servei a 8 espais més, situats a Madrid, Sevilla, València, Saragossa, Palma de Mallorca, Tarragona i Girona, que fan un total d’11 centres gestionats tècnicament des d’aquesta àrea.

El museu aspira a complementar l’oferta cultural de la zona i convertir-se en un nou referent a la ciutat, amb una àmplia programació adreçada a tots els públics. Les obres de CaixaForum València van començar el 2018 a l’interior de l’edifici Àgora, una gran plaça coberta dissenyada per Santiago Calatrava situada al complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El projecte és obra de l´estudi Cloud 9 i va ser dirigit per l´arquitecte Enric Ruiz-Geli. La característica principal d’aquest enclavament afegit és la potenciació del concepte de l’Àgora –entès com una superfície oberta al diàleg i l’activitat cultural– així com la sostenibilitat mediambiental.

El centre comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d’exposicions situades a la planta baixa. També s’hi incorporaran aules polivalents, un auditori, espais familiars i educatius, una llibreria i un restaurant. Aquest equipament vol promoure exposicions d’art, cicles de conferències, concerts i espectacles, així com jornades socials i tallers educatius i familiars adreçats a totes les edats.