Return

Un amor particular

Espectacle en català
100 minutes
un amor particular al teatre condal de barcelona.
Barcelona 2023.
L’Ada i el Xavier són com l’oli i l’aigua, no es barregen. Viuen a la mateixa ciutat però en realitats absolutament diferents i oposades. Gràcies al destí o a la casualitat, les seves vides es creuen i, malgrat les seves diferències irreconciliables d’entendre la vida, sorgeix una mena d’amor. Un amor particular. 
L’Ada i el Xavier estan passant per un moment vital difícil. L’Ada, actriu feminista anti-capitalista i mil·lenial, està tocant fons: deu tres mesos de lloguer, no té feina i li acaben de robar la bici. Desesperada per la seva situació econòmica, posa un anunci als centres cívics de la zona alta de Barcelona oferint-se per donar classes de teatre “als nens pijos”. El Xavier, un empresari de Sant Gervasi, gris i absolutament predictible, veu un d’aquests anuncis. Ell encara no ha digerit que la seva dona el vol abandonar per avorrit i li diu que amb un home que no la faci riure no hi vol viure. La relació amb la seva dona ha estat complicada des de fa anys, però ell sempre lluita per salvar-la. La seva família ho és tot. Ell està disposat a fer el que sigui per salvar el seu matrimoni, fins i tot a posar-se un xandall i baixar fins al Raval dues tardes a la setmana per fer classes per aprendre a fer riure. 
L’Ada, tot i que no creu que ell tingui cap possibilitat, el troba gris, tediós, tou, quadriculat, zero excitant i insuportablement conservador, accepta el repte perquè necessita els diners. Malgrat la bona voluntat de tots dos, aviat comencen a sorgir els problemes entre ells i a cada sessió de treball es lliurarà una batalla entre els dos mons: l’amor romàntic contra el poliamor, l’empresari contra l’antisistema, Sant Gervasi contra el Raval. Però la fricció desperta passió i, malgrat les seves diferències irreconciliables, l’Ada i el Xavier es deixen endur pel desig.

Text i lletres: Jumon Erra i Daniela Feixas
Música: Miquel Tejada
Direcció: Jumon Erra
Direcció musical: Miquel Tejada

Repartiment: Mara Jiménez i Xavier Navarro, i dos músics en directe

Escenografia i vestuari: Joana Martí
Moviment escènic: Gara Roda

Direcció de producció: Maite Pijuan
Productor executiu: Alvar Rovira
Cap tècnic del teatre: Jordi Ballbé
Tècnics del teatre: Aleix Arbonès i Víctor Bartolomé

Màrqueting i comunicació: Focus
Disseny gràfic: Santi&Kco

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya- ICEC Institut Català de les Empreses Culturals

Distribució: Sergi Calleja (scalleja@focus.cat)

Una producció de Focus