Tornar

Núria Clos

02/01/2024

Com t’autodefiniries com a espectador/a de teatre? Què t’agrada, què no? Quins tipus d’espectacles t’agraden? Quines “manies” tens? Quins hàbits? Amb qui acostumes a anar-hi?
Em defineixo com a espectadora reincident setmanal, 2 obres de mitjana! M’agrada el diàleg molt elaborat, obres originals, quan tot passa a un mateix ambient, d’alguna manera t’assegura que l’argument t’atraparà i no et distrauràs amb moviments de decorats. No soc gaire de musical, per mi tallen el moment perquè les cançons són llargues; per la resta m’agrada descobrir noves tècniques. Tinc la mania de seure a la fila del passadís i com a molt tercera o quarta fila. Vaig sola o acompanyada per la meva cosina, en grup quasi mai.

Quines altres activitats culturals, més enllà del teatre, practiques habitualment?
Xerrades sobre envelliment i demències, fa tres anys vam crear una associació de protecció animal i fem fires per recollir diners fer-ho arribar a les protectores. Tallers de cuina.

Quin és el millor record que tens d’un espectacle del Teatre Condal?
Germans de Sang, em va fascinar, la història i la producció, la Gonyalons brutal com sempre. Després d’aquell dia vaig començar a fer teatre 🙂

I dels altres teatres de Focus (Teatre Romea, Teatre Goya, La Villarroel)?
D’aquestes no tinc cap record en particular tant trascendent, he vist moltes obres que m’han agradat i la que més he repetit es La Villaroel pel tipus de sala i la temàtica.

Quines expectatives tens d’aquesta temporada del Teatre Condal? Què destacaries dels espectacles programats? Què és el que més t’ha sorprès? Què és el que més ganes tens de veure?
Que m’atrapi, soc més de teatres petits, més íntims. Destacaria l’aposta de petits formats i per diferents públics molt diferents. Una llum tímida és eel que més ganes tinc.

Amb quins 3 valors associes l’experiència d’anar al Teatre Condal?
Professionalitat.
Originalitat.
Creativitat.

Quina és la teva principal motivació per ser membre del Consell de Públics del Teatre Condal?
Aprendre, aprendre cada dia més i més del qual creus que ets un expert i sempre descobreixes que pots aportar molt i descobrir més. Parlar de teatre amb professionals (directors, creatius, espectadors, actors,……) i amb gent que, com tu, estima aquesta professió com el que més. Veure el que mai es veu dalt de l’escenari i que fa possible els resultats d’èxit.

Per a què creus que pot servir el Consell de Públics?
Principalment per tenir informació de gent que no hi treballa en el sector, recollir opinions d’àrea de millora. Els que no sabem gaire de la gestió interna de vegades veiem més enllà perquè no hi ha condicionaments ni hàbits adquirits.

Què creus que pots aportar com a membre del Consell de Públics?
Puc aportar la meva “formació de públic” doncs no limito les meves sortides al teatre, ja que hi vaig setmanalment i entre setmana, veig tota mena d’espectacle i de temàtica, no segueixo cap sala i no ho limito a actors coneguts. Vaig més per temàtica. La comèdia em fascina tot i que un bon drama m’encanta. Estic envoltada d’amics que s’hi dediquen (com jo en el seu moment, a l’escola El Timbal, durant cinc anys). Així doncs, el teatre té un paper protagonista a la meva vida des de ben joveneta.