Tornar

La presència

Espectacle en català
90 minuts
la presencia distribucio

La presència es desenvolupa durant una nit plena d'adrenalina i comèdia en la qual els fantasmes d'una família sortiran a la llum. 

L’Ernest i la Sandra es troben a la masia del seu pare per acompanyar-lo durant les seves últimes hores de vida. El Kiku, la parella de la Sandra, també és allà per fer-los costat. Mentre els germans, que no tenen gaire relació, es posen al dia, arriba la metgessa del CAP a qui cap d’ells coneix. Puja a veure el pare i, al cap de pocs minuts, baixa i els comunica el que tots esperaven: el Climent ha mort. El que cap d’ells espera és que, minuts més tard, la campana que utilitzava per cridar-los torni a sonar. Si el pare és mort, qui l’ha tocat? 

A partir d’aquest moment, l'escepticisme i la fe xoquen i els fenòmens inexplicables aniran en augment, així com la tensió entre els protagonistes. Es tracta d’un fet paranormal? És simplement una nit de tempesta? Potser el Climent tenia alguna cosa pendent d’aclarir i per això es manifesta... però, sens dubte, no és l’únic que guarda secrets. Una sèrie de confessions, de veritats amagades, comencen a sortir a la llum. Entre els germans, entre la parella, i fins i tot amb la metgessa, que revela un passat del Climent que cap d’ells coneixia.

Autoria: Carmen Marfà i Yago Alonso
Direcció: Pau Carrió

Intèrprets: Nausicaa Bonnín, Pau Roca, Marc Rodríguez i Anna Sahun

Escenografia: Paula Bosch
Vestuari: Pol Cornudella
Il·luminació: Guillem Gelabert

Producció: Pol Cornudella i Adriana Nadal

Xarxes: Eladi Bonastre
Fotografia de cartell: Kiku Piñol
Disseny gràfic: Edu Buch

Distribució: Sergi Calleja (scallejafocus.cat)

És una coproducció de Sixto Paz Produccions i La Villarroel