Tornar

Golfus de Roma s’acomiada

13/05/2022

Golfus de Roma s’acomiada del Teatre Condal. La comèdia musical d’èxit de la temporada baixa el seu teló després de més de 100 funcions a la ciutat comtal i superant els 100.000 espectadors.

Jordi Bosch interpreta el personatge de Pseudolus, un esclau romà mandrós i astut que està disposat a fer qualsevol cosa per aconseguir la llibertat. Mercè Martínez serà la Dòmina, la mestressa de Pseudolus; i el marit d’ella, Sennex, que l’interpretarà Roger Julià.

Golfus de Roma és, sens dubte, la comèdia musical més divertida de tots el temps. Basada molt lliurament en les comèdies de Plaute, els seus autors creen el vehicle perfecte perquè totes les escenes més esbojarrades i les situacions més desbaratades es barregin amb grans cançons i números musicals.

Guardonada amb sis Premis Tony, incloent-hi el de Millor Musical, aquesta comèdia d’embolics és un dels grans títols del gènere. L’autor de la música d’aquesta farsa esbojarrada és l’aclamat compositor Stephen Sondheim.

Pseudolus, un esclau irreverent, intenta aconseguir la llibertat ajudant a Eros, el fill del seu amo, a guanyar-se l’amor de Phília. Però hi ha un problema… o dos: Phília pertany a M. Lycus que l’ha venuda al general Miles Gloriosus. I ningú està disposat a renunciar a ella.